Am constatat că de multe ori se face confuzie între cele două tipuri de credite, poate și datorită faptului că deservesc aproximativ acelorași scopuri:



Diferența dintre cele două tipuri de credite se referă la imobilul adus drept garanție. În timp ce creditul imobiliar poate fi garantat și cu o altă locuință, pentru a se asigura obligația plății împrumutului, creditul ipotecar este garantat obligatoriu doar cu apartamentul/casa pentru care a fost contractat creditul în discuție.
Creditul ipotecar îți permite să cumperi un apartament sau o casă. Spre deosebire de un credit de consum, cel ipotecar are o rată a dobânzii ceva mai mică și o perioadă de rambursare mai mare. Dacă, însă, nu îți poți plăti ratele, iar ipoteca a fost garantată chiar cu proprietatea achiziționată, creditorii pot să revândă locuința, pentru a achita împrumutul. Creditorii au libertatea de a accepta sau nu o cerere de credit ipotecar, în funcție de evaluarea bonității, adică după ce se asigură că îți permiți să plătești creditul respectiv (prezinți situația financiară – active, datorii, venituri, valoarea proprietății, care este garanția pentru împrumutul acordat).
Creditul imobiliar poate fi considerat avantajos în momentul în care ai deja o locuință, vrei să mai cumperi una, dar nu ai bani de cheltuit pentru avans. Acest credit este mai permisiv în ceea ce priveşte tipul de garanţie acceptată.
Care sunt principalele condiții care trebuie să îndeplinite pentru a accesa un credit imobiliar?





Despre orice tip de credit ai nevoie la un moment dat, sfatul nostru este să apelezi la specialiști.
În general, dar mai ales în cazul creditelor imobiliare și ipotecare care se întind pe perioade lungi de timp, este imperios necesar ca stabilirea băncii la care apelezi cât și a condițiilor de creditare, să fie făcute competent și în deplină cunoștință de cauză.

Comenteaza